Siapa Kami

Minda Khayal itu kami.  Kami ini terdiri dari empat orang; Eima, Jay, Am, dan Jef.  Kami ini sebahagian dari Angan.  Kata orang, kami ini angan-angan Mat Jenin.  Kalau begitu, biarkanlah kami berangan : ), sebab dari angan, kami mencipta, dari ciptaan kami, akhirnya kami kongsi bersama untuk semua merasa.

Pendek cerita, kami suka rotan.  Ada orang melukis, ada orang menyanyi, ada orang membina.  Kami pula menganyam.  Kami selang-seli juga dengan "mereka".  Di buku Moleskine kami "mereka".  Setengah dari kami suka melukis.  Ada peluang pula kami mengajar.  Tadah aje telinga ini, bila yang belajar mengeluh. Bilang mereka, berbirat-birat hujung jemari halus apabila menganyam. Kami dengar kami senyum.  Orang putih ada, orang muda ada, mak chik-mak chik pun ada belajar dengan kami.  Kami seronok bila pelajar hati gembira.

Kata orang, anyam-anyam ini kerja mak cik kampung.  Kami tersenyum bila orang kata kami berangan. Katanya angan kami ini tiada masa hadapan.

Biarlah kami berangan

Kami di sini hanya ingin berkongsi.  Kongsi kami cerita kami.  Cerita kami cerita anyam.  Cerita kami juga hidup kami.  Jika suka datanglah lagi.  Sudah pasti kami berbesar hati. Sebab sokongan anda maknanya tinggi.

Empat kami ertinya empat cerita.  Maafkan kami kalau cerita kami berbeza-beza.  Tapi itulah dia khayalan kami.  Empat khayalan untuk pembaca semua.

(Bos besar pandang kami : Erkk!!)

Eimah

ZuRaImaH BiNtI mAt YasIN - mangsa buli di kalangan tiga jejaka.  Ada orang kata saya ni "blur".  Sedangkan setahu saya, celoteh ini diri saya.  Bukan kerja saya menghidangkan kopi ye.  Sebab lemah gemalai saya, satu set perabut saya boleh buat sekelip mata.  Phewitt!!  Owh!! Hebatnya saya.  Hihi.
Jay

Nordin bin Kahal - Jangan tanya saya macam mana nama komersil Jay diguna. Bukan saya yang meminta.  Ntah bila, mereka suka-suka sebut, terus melekat pula.  Bos puji saya kata yang paling bersemangat antara semua.  Yes! Tapi tiba-tiba Bos kata, "semangat-semangat selalu tersalah jalan pula.." Adoi.  Tak Apa. Janji akhirnya jalan tu tetap Tip-top jadinya.Am
 Mohd Nor Amin Bin Hamdy - anak bongsu tiga beradik,. Pigi dahh (ditujukan kepada orang atas!!).  Ye saya boleh menganyam.  Kembar saya juga boleh menganyam. 

Kata-kata mutiara “ Janganlah kerja terlalu kuat tetapi bekerjalah dengan bijak dan jadikanlah semalam sebagai kenangan, hari ini mencatatkan satu kenyataan dan besok akan menanti satu harapan”. - err boleh pegi?

Jef

Mohd Jefry Afanizam Bin Mat Isa, anak jati jelapang padi, paling berbudi bahasa antara kami semua Whoaha!!  Saya suka main bola.  Main bola juga ingatkan bagaimana saya diguling ke sana-sini.  Sebab tiada orang percaya kat saya. Kononnya kata mereka, saya tiada apa-apa.  Cis, sampai hati mereka.  Tak pa.  Sekarang ni, kamu pula jangan jeles dengan saya. Biarlah kali ini saya suka-suka nak ketawa. Haha!